Sunday, April 5, 2020

Драги ученици,
Сигурна сам да поштујете мере изолације и бринете о себи,овим путем се захваљујем свима који су ми слали жеље за добрим здрављемОва ситуација је ван насих моћи а доста смо и на часовима причали колико нам је планета угрожена и колики је удео човека у томе.То посебно знају осмаци.
Задаци за ову недељу ---5. разред
.Дакле лекција на ртс у а задатак ће бити да урадите самоевалуацију свог знања кроз одговоре на питања са стране 44,задатак на страни 39 и 43.Покушајте да урадите пројекат са стране 38. и сликајте све животиње из окружења ,текстуално пропратите.


Ученици 6 разреда -----урадите домаћи задатак са стране 210,211,213  и 214.Постаљајте сами себи питања везано за лекцију и одговоре и пошаљите ми .Не журите имате довољно времена.Лекцију пратите на ртс у Природна и вештачка селекција.


Ученици 7.разреда------ПРЕМА лекцији са ртс а Систем органа за излучивање и питања нема пуно али сада будите трагачи и пишите о механизму стварања мокраће ,значају мокраће и обољењима .Кко заштитити бубреге ,не само да скидате презентацију.Значај пијења довољне количине воде ,веома битно.Имате довољно времена ,не журите и шаљите мејлом.


Ученици 8 разреда-----драги осмаци пратите програм ртс а и лецију Енергетска ефикасност,отпад и рециклажа .Одговорите на питања на крају лекције,напишите о могућностима рециклирања и зашто је то јако битно.Не преписујте буквално презентације већ урадите сами пројекат о томе шта сте рециклирали у свом окружењу,сликате отпад и то пошаљите на меил.Сликајте штедљиве сијалице,апарате у кући који штеде енергију и слично.Пронађите сами шта би још могло.Поздравља вас професорка Слађа.